Sypeppen #44

Mitt bidrag till Sypeppen är tre par julstrumpor som jag sydde i veckan. Jag använde mig av en julstrumpa som Corwin fick av sin mormor förra julen som mall och sedan så pyntade jag dom till max! Vi har en massa jultyger på jobbet så jag köpte några stuvbitar och använde mig av krimskrams jag hade hemma!
 
Pompoms, JOY broderi och en snöig skog med röda paljetter.
Min favorit är den här mexikanska Lady Mary strumpan, det syns inte så väl på bild men de gula detaljerna är guldglittriga! Jag säljer julstrumporna i mitt nya etsy projekt HelloCleo.
Hur fin är inte sypeppen loggan till höger under länkar föresten, klicka där så kommer du direkt till Fredrikas blogg :)

Återvunnen siden

På jobbet i lördags så gjorde Delia något som jag tycket var helt genialiskt! Hon letade fram en påse med gamla sidensjalar ur förrådet; klippte ut och sydde ihop de tjusigaste siden trosorna ever!
 
 
Jag blev så inspirerad att jag utnyttjade halva lunchrasten för att se om dom hade några sidensjalar i någon av second hand butikerna på Gloucester road och jag hittade en! När jag kom hem så rotade jag även fram tre gamla skjortor jag hade tänkt att jag skulle försöka laga men jag var i klippartagen så jag klöpp ut tre par trosor istället.
Ryggstyckena på sjkortorna var tillräckligt breda för både fram och baktycke på trosorna så jag har bitar över till andra projekt.
Mönstret som Delia använde fanns i storlek 32-40 så jag ritade av min storlek och klippte ut bitarna när jag kom hem.
Siden är så tunt och fint, en märker direkt om en har sega saxar!
Tre par utklippta, nu saknar jag bara resår och sidenband att knyta sidorna med så jag ska köpa det imorgon!

Sy en veckad kjol!

Det är ingen slump att min blogg heter kjol hela veckan, jag älskar att klä mig i kjolar och klänningar, det är kanske därför jag är extra peppad på Fredrika och Josefines Sew along!
De kommer att bjuda på allt i sina bloggar; från inspiration till steg för steg beskrivningar för två olika varianter på den veckade kjolen. 
Jag har så väldigt svårt att bestämma mig för vilken modell jag ska ta mig an. Jag har redan provat att sy motveckade, rynkade och helcirkel kjolar. Så lagda efterveck eller nedsydda veck, that is the question. Håll utkik efter #Sewalongveckadkjol på Instagram! Jag ska se om jag kan hitta något passande tyg imorgon tänkte jag.

Sömnad

Jag tycker att det är rätt bra att dokumentera ens projekt, ibland så är det lätt att glömma bort arbetet bakom, men en kan ibland också se vart det gick snett när inte all går ihop som det ska. Tänkte att jag skulle visa vad jag jobbat på sedan september.
Jag har till exempel sytt om en second hand bröllopsklänning.
På onsdag så kommer Dee för att prova den, jag ska visa före och efter bilder när klänningen är helt klar!
Sydde på denna candy stripe klänning. 
Har fortfarande inte fållat kjolen. Typ det enklaste och snabbaste, ändå tråkigaste.
En kväll bestämde jag mig för att sy något i det här tyget...
Favorit fickorna.
Den klänningen blev iallafall helt klar!
Sedan så fick jag en Etsy beställning och sydde en kattklänning till en tjej som jobbar på ett katt cafe i Australien, det måste ändå vara den bästa typen av cafe jobb!?
Jag köpte ett par vantar och ett nystan second hand.
Satte en nål i vanten...
Nu hoppas jag att fyrklöven get mig tur och att jag inte kommer halka omkull på blöta löv eller is i vinter!
En kjol från resterna av denna faux fur jacka.
Blått och blått.
Idag så ska jag fålla och sy i ärmarna i den här klänningen som är från ett retro insiprerat mönster. Tar du bilder under processens gång eller har du andra tips och knep, finns det en regel som hjälper? Let me know X

Halloween helgen

Förra helgen så gick jag då fullt ut två dagar i rad med Halloween firandet! 
Jag var som vanligt ledig på fredagen och eftersom det var höstlov i skolorna så var Rae också hemma.
Så peppad med alla gnuggis tatueringar vi kunde hitta! Vi drog på oss våra jackor och gick hem till Alex och Charlene. Jag var också skellett.
Där fanns även Three hole-punch Jim!
 
Jigsaw, Jokern, Pumpan och Frank som var min favorit! Dom hade jobbat hela veckan på detta fantastiska paper mache huvudet som Alex har på sig.
Vi åt allt godis och spelade spel hela kvällen!
På lördagen så dekorerade jag lägenheten med allt som var svart och glittrigt. Jag köpte den sista metern av det här Alexander Henry tyget med fina tryck och färger, sydde guldig ricrac hela vägen runt och hängde upp då vi fortfarande jobbar på tavelväggen i vardagsrummet.
Millie är världsbäst på att baka veganskt och hade med sig häxkatt kakor och shortbread med spindelnät och mörk choklad!
Innan ljuset släcktes ned.
Bonnie and Clyde!
Vår granne Maries hår var magiskt, läs självlysande.
Poison Ivy höll reda på min flaska med gift.
Johnny hade slagit på stort i hopp om att bli Cadburys nya Milk tray man.
Scout Vs. Brownie drama!
Jag hade gjort ett Halloween quiz med tre kategorier och envisades med att läsa alla frågor med ficklampa, fastän det var svårt att se, because läskigare! Vinnarna fick dela på en pumpa gjord av vit choklad!
Vi hade tänkt att vi skulle åka in till centrum efter quizet men det var regnigt ute så vi stannade kvar i lägenheten med typiska Halloween filmer på i bakgrunden. Det var nästan som Halloween festerna jag och min kusin Veronica fixade när vi var små och skrämde våra små syskons kompisar med spökhistorier. Fast mer vin.
Ett stycke brusig mobil bild på mig och Corwin X

RSS 2.0