äntligen solsken

Hela helgen och hela veckan så har det varit blå himmel och varm asfalt. Två dagar i veckan så syr jag in brudtärneklänningar i en studio och resten jobbar jag med eget hitills. Jag känner mig inte helt hemma än då tempot är väldigt olikt det jag har när jag jobbar hemma, men jag lär mig så mycket att jag stannar så länge jag får!
Förra helgen så åkte jag hur som helst karusell, satt i queens square i timmar, mådde gott och åt och drack med fint folk, bildbomb med andra ord.
Lottie och Rowena.
Mille och Tim.
När vi inte satt i gräset och trängdes i Queens square så grillade vi och hängde hemma hos Rowena, Lottie och Tarry.
Jag gjorde små djur av kapsyler.
Och när mörkret lade sig så rörde vi oss mot bryggor och vatten.
Och så i söndags så gick jag med Paula och Rachel på en liten loppis/marknad med mycket fint!
Kom hem med gamla spetsar och ett tjusigt mönster som kan bli kul att testa.
Sedan gick jag tillbaka till tjejernas och tittade på ballonger och klappade tigre.

sidenband

Marinblå och vitrandig klänning med inslag av ett sidenband i rött. Jag tänkte att det kunde vara fint med ett helt hjärta också.

sömmerska nu?

Jobba, jobba, jobba! Jag kämpar på så mycket som det bara går. Den här veckan så har jag påbörjat och nästan gjort klart två klänningar, en blus, två kjolar och en topp. I tisdags så sydde jag upp en klänning till en bal som är imorgon och sedan har jag printat bilder och gjort modeteckningar och plaggskisser till min portfolio. Idag hade jag min första intervju som en "freelance seamstress", jag var hemskt nervös eftersom allt i studion var så nytt och såg så proffesionellt ut. Förhoppningsvis så får jag kanske provjobba en dag men jag vet att jag nog är lite för oerfaren. Dem hade redan kickat fyra tjejer innan mig eftersom dem har för mycket att göra i sommartider med bröllopsklänningar hit och dit; "we have no room for mistakes".
Hur som helst så har jag och Corwin flyttat till ett större rum och så snart jag städat upp efter veckan som gått så ska jag visa lite!
En liten del. Den blå rullen är 22 meter tyg som jag ska använda för att sy 14 stycken dräkter till 2000 trees festivalen som drar igång nästa helg. Min stackars symaskin får ingen vila. I helgen så ska i alla fall jag ta det lugnt i Halifax med pojken och spela tv-spel och vandra runt i lite vildare omgivningar. Snart så ska jag hem och hälsa på också. LÄNGTAR!

RSS 2.0