Klipp klipp

På jobbet så har vi en jättebra vägg där alla verktyg har sin egen plats och det är lätt att städa undan. Här hemma så ligger alla mina prylar på bordet eller i en av sju burkar, det är ingen ordning och mina saxar är det jag irreterar mig mest på att aldrig kunna hitta.
För ett tag sedan så köpte jag en meter av Cloud 9s sax-tryck-tyg men jag har haft svårt att bestämma mig för vad jag ska sy utav det i klädväg. För att få lite bättre ordning på saxarna och skydda dom, så sydde jag fodralen ovan, se hur jag gick till väga nedan:
 
✂ Börja med att rita två mallar på ett papper, en för bakstycket och en för fickan som saxen kommer att ligga i. Se till att mallarna är tillräckligt breda och långa för din sax med ca 1 cm sömsmån runtom.
✂ Klipp ut två bitar av bakstycket och två av fickan, jag valde att ha ett annat tyg innuti fickan och som bakstycke på fodralet.
 För att stärka tyget lite grann så strök jag på fliselin på sax tygsbitarna. Valfritt steg.
 Sy ihop fickornas bitar (de mindre) längs med deras övre kant.
 Vik och stryk kanten.
✂ Nåla fast fickan på "bakstycket", se till att det passar. OBS endast en av bitarna.
✂ Sy nu fast fickan med en raksöm. Nåla fast bakstycket med fickan räta mot räta med det andra bakstycket men lämna ett hål längs med den övre, raka sidan. (Super snurrigt, men tänk att det ser ut som biten till höger och så lägger du den tryckta sidan neråt mot den vita delen och nålar fast)
 Innan fodralet vänds ut så ser det ut som till höger ovan och nedanför.
✂ Vänd ut fickan genom den övre kanten.
✂ Det sista steget är att vika in den råa kanten och sy igen hålet. Detta kan en göra för hand eller på maskin. Jag lade i en öggla i sidosömmen på det andra fodralet jag gjorde men den kan ju sättas i överst också. Voila!
 
Could 9 tyg är föresten 100% organisk bomull som inte behandlats med bekämpnings medler och som färgats med "low impact dyes". Oftast när jag köper tyger så tänker jag inte på var de tryckts och färgat någonstans, kanske främst för att den informationen inte verkar så lätt att komma över. Så det känns fint att kunna hitta etiska alternativ som faktiskt ser kul ut på köpet! 

En höstlista

Här i Bristol är det fortfarande ganska grönt och förhållandevis ljust ute men jag känner mig ändå riktigt redo för hösten! Oktober är en av mina favoritmånader och jag har redan en massa äventyr planerade...
★ Äta: Kakor med nötter, soppor och massvis med äpplen! Jag väntar hängivet på Atilio-Sandras äppelrecept.
★ Läsa: Jane Eyre är en väldigt bra höstbok som jag kan läsa om och om igen. Jag ska till biblioteket senare i veckan i jakt på Faust eller The fountainhead, dessa är dock nya i mina ögon.
★ Färgskala: Rostrött, senapsgult och ljusgrått, som illustrationen ovan av Lieke Van der Vorst, Greenhouse.
★ SkapaJag har köpt några meter denim i hopp om att kunna sy mina första jeans.
DIA DE LOS MUERTOS! HALLOWEEN! (Och min namnsdag!)
★ Se: Suffragette-Jag hittade denna av en slump för ett ganska bra tag sedan och jag är förstummad att jag inte sett den sprida sig över hela internet? Jag tycker att det är på tiden att vi får se en verklighetsbaserad och fantastiskt välgjord film om dessa kvinnor, jag grinade till och med till trailern, av både ilska och lycka. Lova att se den på bio om tillfälle ges. Hellre fem Suffragette filmer om året än en enda Transformers film till! The Time Is Now! (Vote Hillary)
 
Förutom ovanstående så ser jag framemot långprommenader i Leigh Woods och Forest of Dean, cykla ännu mer (helst utan att lyckas bryta armen igen), lära mig virka, tända ljus och träffa alla kompisar som farit omkring hela sommaren. Har jag missat något?

RSS 2.0