nysytt igenSvart hängselkjol och gräddvit chiffongblus, check!

bara på film
att använda händer

två bilder jag ritat idag och igår. Numera får jag prestationsångest bara jag håller i blyerts så jag ritar nästan bara med svart kulspetspenna. kulsprutspenna? Då kan man inte sudda och sudda tills det blir hål för att sedan börja om. Och om.

nattsuddareJag har sytt en luddig magtröja som är djupt urringad i ryggen.

grundmönster

Nu så gör jag grundmönster på beställning. Det är enkla mönster med 6 delar som går att variera i det oändliga. Jag har inte gått någon kurs eller särskild skola så det är på amatörnivå jag delar med mig. Som bas så ritar jag upp ett grundmönster för klänning/kjol/tröja med en lång och en kort ärm. Detta är ju kjol hela veckan men skulle du vilja ha grundmönster till ett par byxor så kan du få det. För att göra en jumpsuit t. ex så byter man bara ut kjoldelarna till byxdelar. I det kuvert med mönsterdelar som du får hem medföljer också några enkla beskrivningar för hur du lätt syr en klänning eller kjol. Några tips på kragar och halsringningar, knäppningar och sånt finns också med i beskrivningen.


1.framstcke 2.bakstycke 3.framstycke kjol 4.bakstycke kjol 5.långärm 6.kortärm

Jag kan rita upp mönster från strl 36-42 och om du, precis som jag, är t.ex 36 i överkropp men 38 runt höfterna så kan jag självklart anpassa mönstret. Tycker du att det är svårt att säga vilken storlek som passar dig bäst så ta dessa mått och skriv ner dem så fixar jag det!
60 kronor är allt jag begär. Maila mig: kjolhelaveckan@gmail.comJag syr oftast kläder efter sånt som jag har köpt i butik, klippt sönder det som tappat form och använt som mönster. För en tid sedan så fick jag en bunt med mönster av min farmor som hon samlat och använt sig av när hon sytt kläder till min pappa och hans syskon då dem var små. Eftersom dem var sju stycken så sydde farmor mycket eget. Hon sydde ockås om en hel del. Det är iallafall med hjälp av denna samling som jag nu kan dela med mig!

kvällerÄntligen har jag börjat sy upp alla fållar och sytt i dem där sista knapparna som retat mig så länge (dem som är så trista att ta tag i). Jag har tänkt dela med mig av några grundmönster också till den som är intresserad. Fixar ett inlägg om det imorgon. Ska göra klart; projekt träskor. Spännandish. Nu är det kväller.

RSS 2.0