Make do Monday

Varje måndag så skriver jag ett blogginlägg i The Dig for Victory Shows blog! En helg festival i 1940-tals anda som är byggt av voluntärer vars hjärtan slår för återbruk, historia, gamla fordon och såklart 40-talet. Min kategori heter Make do Monday och där fokuserar vi på sömnad och matlagning med rationering i åtanke, att laga eller återanvända hellre än slänga!
Förra veckan gjorde jag om en vanlig syltburk till en nåldyna med förvaring till exempel.
Lagade hål i jeans.
Jag har visat hur en syr på en knapp som fallit av.
Lindsay är mästare på 40-tals recept så hon delar med sig av sin matlagning.
Vi bjuder på en massa enkla recept för soppor, småkakor, potatisbröd och annat!
The Dig for Victory Shows hemsida för den som vill veta mer!

Gipsad

 
Påvägen till jobbet imorse så ramlade jag av cykeln men tänkte mer på att jag skulle vara försenad än att jag hade ont. Hjälpte till med en 4-timmars lektion och var påväg att gå hem när jag svimmade och åkte till A&E istället. Fick vänta, röntga och vänta. Du har brutit ett ben i höger hand. Typiskt. Kan inte göra något av det som jag helst skulle vilja när en inte kan gå till jobbet. Tur att jag iallafall kan klappa katten <3

Två tröjor

Här är två hemma sydda tröjor som äntligen fått sina sista stygn på plats. Den blommiga är en bomullsblus med kort ärm, jag använde mig av ett standard mönster med insnitt vid bysten.
(Varning för fokus problem, jag har fått låna Corwins jobb kamera och vet inte alls vad jag gör)
 
 
Blev riktigt nöjd faktiskt!
Den här toppen med raglan ärm var lite mer av ett experiment som bara råkade bli ganska lyckat. Jag klippte upp en gammal pyjamas top med "batswing sleeve" och kopierande delarna för att kunna göra ett mönster.
oops.
Mönster passningen på ärmen och sömmen mitt bak blev bäst.

Fredags feeling

♡ Blå himmel och vårjackan på!
 
♡ Den här låten
♡ Pizza night!

Sypeppen #34 ett stycke grönt UFO!

Sypeppen i mars har temat-avsluta påbörjade projekt som ligger och väntar. Fast jag fuskar lite grann och valde att sy om några kjolar som jag köpt second hand i veckan. Det är världens oreda i min garderob just nu eftersom vädret skiftar så mycket-varmt/kallt/sol/vind-så jag kände att jag mjukstartar lite.
Läs mer om sypeppen här hos Fredrika på vinden!
Före...
Klipp...
Klart!

En Lilou klänning

Den andra mars så fyllde jag år och jag fick en massa fina presenter. Mest hårda paket (den bästa sorten) men jag visar dom en annan dag. 
Jag fick den här fina mönsterboken av Corwin på måndags morgon: Tilly Walnes-Love at first stitch, det är en superbra och lättförståeling bok med sju olika mönster i åtta olika storlekar samt tips på hur du kan ändra detaljer som kragar och fickor.
Tilly var med i en säsong av The great british sewing bee och har bara sytt i några år men har skapat sin egna linje symönster och det här är hennes första bok! De första mönstrena är ganska enkla, ett hårband, ett par pyjamas byxor och en kjol med dragkedja i sidan och dom tre sista plaggen lite svårare. 
Storlekarna är inte riktiga storlekar utan heter 1, 2, 3, 4, 5 osv vilket är lite förvirrande och en måste ta sina mått innan en ritar av delarna. Annars är alla instruktioner rätt straight forward.
Jag ritade av mina delar till en Lilou klänning och började klippa ut i second hand fyndat tyg.
Vi får se hur det blir.

Stjärntecken

Jag älskar söndagar, en kan passa på att ha sovmorgon eller så går en upp jättetidigt och får en massa gjort! Idag så känns det som att jag hunnit med båda. Först så sov jag ut till elva, sedan gick vi till SOUK kitchen för brunch, kikade in på Tabacco factorys vintage marknad som (var ganska gles idag) och nu skrotar jag omkring lite här hemma och det är fortfarande ljust ute. En perfekt söndag!
Bristol graffiti längs med North street.
Chai Guys te cykel, awesome chai te!
Det var så pass varmt ute att jag kunde ha på mig min second hand fyndade jeansjacka som jag sytt lite på. Jag hintade om det här projektet lite här. Dom vita prickarna är en himla massa franska knutar lite random över hela ryggstycket.
 
Jag ville att det ska se ut som en bit av stjärnhimlen men kände att det kanske inte syns så när jag kom hem så linkade jag ihop prickarna med några raksömmar.
 
Eftersom det inte riktigt gick att ha stjärntecknen så som dom egentligen är placerade så hittade jag på lite, Cassiopeia är den enda som nästan är liiiite verklighetstrogen(W).
Klicka på bilden för att komma till min DIY mapp på pinterest där den här ideen föddes.

RSS 2.0