film?

cap ou pas cap

pumpkin

Jag har sytt mig en ny klänning. En med kjolformation a la pumpa i samma tyg som denna som fortfarande finns kvar.

mei

Vad gör du en fredagkväll? Jag tänker att jag inte kan minnas hur gammal jag var när jag såg min granne totoro för första gången, men att jag älskade den från första stund, det vet jag. Far spelade in fimlen på ett vhsband när den gick på tv1000 med svenskt tal. Idag är bandet söndertuggat av den där jävla videobandspelaren och i nyutgåvan av filmen på dvd är alla röster och det mesta av manuset smått utbytt. Dem finaste citaten har blivit ändrade så att dem är mer direkt översatta och pappans röst är inte alls bra på svenska. Den är ju fortfarande superbra med japanskt tal. Jag saknar bara barnminnena.

Anledningen till att jag skriver är föresten för att jag kom att tänka på grodyngel och att Hayao Miyazaki gör vatten så bra. Jag känner mig alltid mer som Mei trots att jag är storasyster. Jag är den där klumpedunsen som är en aning för naiv. Se den.


stearinsommarvagnen

Borlänge
Göteborg
Tylösand
Vi var på en himla massa fina ställen däremellan men här är några bilder från platser vi sakta rullat förbi och stannat i. Sedan tog pengarna slut och vi ledsnade lite grann. Men vi hade det riktigt fint trots stela nackar.

på resande fot

Sovit under bar himmel och i bilen i snart en vecka. Jag börjar längta lite efter en säng. Och att få ur all sand ur håret men livet är gott.

RSS 2.0