Omklädda stolar

Jag tar upp hela lägenheten just nu, har två symaskiner på köksbordet, klipper ut tyg på golvet framför soffan och springer fram och tillbaka till arbetsrummet och overlockar. Jag håller nämligen på och syr nya överdrag till åtta sådana här stolar. Det gråa tyget är det nya, innan så var dem täckta med ett urtvättat och solblekt rött tyg fast det sprättade jag isär och använde som mall.
 
 
Jag är rätt nöjd ändå, här är det första klara exemplaret. Bara sju kvar då...

En karta över London

Jag budade hem det här tyget från Ebay ganska nyligen och klurade länge på vad jag skulle klippa ur det. Det fick till slut bli en rynkad kjol och en överdel med veckad halsringning. Men nu så är jag fast igen. Ärmar? krage? kortare kjol? Så många möjligheter.
 
Jag funderar även på att fodra klänningen i rött.

En fredags Björn

Det är äntligen helg!

Tio frågor

Fredrika utmanade mig med tio frågor att svara på och mitt huvud känns som om det är helt tomt på ideer. Jag började skriva på några egna frågor men nästan alla var matrelaterade eftersom jag inte ätit middag än. Här är i alla fall mina svar. 
 
1. Hur skulle din drömbostad se ut?
Jag har alltid, alltid drömt om att bo i en fyr. Jag bryr mig intet alls om det kan vara knepigt att inreda runda rum. Jag önskar mig enorma fönster och en slingrande trappa, helst längs en ganska lugn kust dock. (Vill gärna åka hit)
 
2. Vem var din största idol när du var liten?
Som liten så tänker jag nog främst på Grynet. Ta ingen skit.
 
3. Om du fick göra precis vad du ville i morgon, vad skulle du göra då?
Jag skulle vakna runt nio, äta frukost i sängen med katten i fotändan. Sedan skulle jag läsa ut en bok på tåget till en helt ny plats, skulle försöka hitta någon fin second hand butik eller gå längs med en flod och se vart jag hamnar. Känner för ett äventyr.
 
4. Vilken är din favoritbok?
Så himla svårt, jag kan ju inte bara välja en! Jag har några favoritförfattare som jag önskar läsa allt av så jag säger vad som helst av Charlotte Brontë, Neil Gaiman, Nikolai Gogol och så älskar jag Poe. 
 
5. Vilken är din starkaste sida?
Min envishet.
 
6.Vilket är ditt finaste citat?
Hm.. I'm quite the daydreamer så kanske det ovanför.
 
7. Berätta om tre bra vänner du har.  
Corwin är min bästa kompis. Han är ju min pojkvän också men vi skulle nog inte palla med att bo tillsammans och ses sisådär 345 dagar om året om han inte var min bästis. Ibland så behöver jag en extra push för att våga testa nya saker och då finns han där som både pepp, stöd och tröst om det skulle behövas och det är ju vad jag vill vara för honom med. Sedan så är han ju lika nördig (om inte mer:) som jag och kan se på tre Downton Abbey avsnitt i rad fastän det är sent en schoolnight. Det är en bra vän. Vi har liksom samma prioteringar.
Ellinor och Matilda är två donnor som jag kännt sedan skolåren och dom är både super inspirerande och fina rakt in i hjärtat. Jag har ganska svårt för att lära känna nya människor så då är det skönt när man har vänner som man kan prata med som om man sågs igår, även om man inte träffats på år och dar <3
 
8. Hur ser din tandborse ut?
Jag borstar hårt vilket pappa alltid påpekar och ger mig en ny tandborste när jag hälsar på hemma i Sverige. 
 
9. Vad har du alltid i kylskåpet?
Tomater. Trots att Matilda säger att dom håller sig bättre om man inte förvarar dom kallt.
 
10. Vilken är din favvofrisyr?
Det känns som att jag har hittat hem nu när jag har lugg igen. Helst vill jag att mitt hår ska se ut såhär när jag vaknar.
 
Jag tänkte att jag skulle tipsa om tio fina utländska bloggar i nästa inlägg som en ny slags utmaning! 

Gröna rutor

Jag fick låna en kamera från Corwins jobb nu i helgen så jag har passat på och fota några projekt från i somras! Jag tycker ju att det är kul med rygg detaljer så jag sydde denna gingham klänning för att prova på en teori i form av ett egen ritat mönster.
Framifrån en enkel rundad hals och rynkad kjol.
Från sidan, hade ju kunnat passat mönstret lite bättre...s
Med knyt i ryggen för en rosett. Jag sydde två långa, breda axelband och en av dem träs igenom en liten öggla mitt back och så knyts rosetten över och runt. Inte en klänning som man kan ha en kofta över kanske, men picknick vänlig en solig dag! Om jag syr den igen så fodrar jag nog överdelen för att få lite mer stadga.

Skokartongen med mönster

Såhär förvarar jag mina mönster, I en skokartong som jag klätt om med present papper från Ikea.
De flesta är köpta second hand och därför lite slitna i kanterna.
Mina moderna mönster köper jag antingen på nätet eller från Fabricland. Nästa gång kan jag köpa med mig två mönster till priset av ett!
Jag rekomenderar nya mönster eftersom dom oftast kommer i flera storlekar och instruktionerna är mer detaljerade.
Äldre mönster köptes oftast i mått efter byst och midja, de flesta delarna är helt omärkta förutom hål för att visa vart insnitten ska sitta.
Jag gillar flera mönster i ett, som detta från sextio talet, så tjusiga!
Några åttiotals favoriter.
Det var den skolådan.

Sypeppen #27

Nu är den klar! Min faux leopard jacka i 60-tals stil har varenda knapp och söm redo och jag hinner vara med alla peppare i sypeppen#27! Lite såhär såg min inspiration ut, bilderna hittades på pinterest.
 
 
Och såhär blev min version!
 
En stor luddig krage!
Ryggen är ganska rak med ett motveck som börjar strax under skulderbladen.
De översta knapparna är ett par klassiska läderknappar som jag hittade i en låda någonstans för längesedan, dem är lite nötta men det gillar jag. De fyra nedersta knapparna är i samma stil fast gjorda i plast.
Helfodrad.
Sedan ser den tjusig ut med en rosett till också, what's not to love?!

RSS 2.0