God Jul!

 

Om tågtider, möbler och spel.

Så mitt nya jobb går jättebra även om jag fortfarande fegar ur när det kommer till att skräddarsy kappor, det är så mycket att komma ihåg! Det som är svårast är ändå att pendla. Jag är ju en himla tidsoptimist men hittills så har jag inte missat något av mina tåg! Pepparpeppar. Jag har ingen aning om hur december har kunnat gått så här fort fram men detta är vad jag haft för mig på lediga dagar och kvällar.
Vaknar, snoozar med lampan på (japp, min mobil är low-tech) och dricker en kopp te.
Hittar den här filuren i soffan och myser lite till.
Prommenerar förbi den här tegelstens väggen.
Cream and Chrome längs med North street har finaste men också dyraste second hand möblerna i Bristol. Just nu så står en stockman modell i finfint skick i skyltfönstret. Drömmen!
Köpte lite tyg i en charity shop.
Kikar in på en antik butik i Clifton med fina fågelburar.
Don't mind if I do!
Fullproppat med saker att att gå runt och gräva fram skatter ur.
Klockan 5 känns inte lika mörkt längre.
Lilablå himmel.
Sedan så har jag även påbörjat detta projekt, ska visa mer när det är klart.
I fredags hade vi spelkväll och provade att spela LINKEE för första gången. Det tog minst tre timmar innan det utsågs en vinnare och mitt huvud var alldeles snurrigt av fakta efteråt.
Och så tittade vi på fyrverkerierna för att fira Clifton suspension bridge som blev färdig byggt för 150 år sedan! Nu så har jag tre dagar kvar att jobba, sedan en veckas ledighet med födelsedags firanden och nyårsfest i Skottland!

Nytt jobb!

Jag skriver ju inte så värsta mycket om mitt vardagliga liv här, det blir mest om sömnad. Det är ju det som jag fotar mest och så är jag ingen höjdare på att skriva. Det blir svårare och krångligare med åren, i Januari så har jag bott i England i fyra år och jag kommer på mig själv när jag skriver inköpslistor eller pratar med katten att jag både tänker och pratar engelska rent automatiskt.
 
Hur som helst så har jag äntligen hittat ett nytt jobb och idag så jobbade jag mitt första skift som sömerska (igen)!
Jag behöver inte längre tvätta håret varje dag för att det luktar mat, inge mer kaffepulver under naglarna, inget mer att bära tungt, stå och springa runt i tio timmar med endast 15 minuters rast!
Hurrah for change!
Jag har tremånaders prov-anställning med XO tailoring, en Italiensk kedja som planerar att öppna sin andra butik i England nästa år, de tränar därför upp nya skräddare och sömmerskor för att kunna ha tillräckligt med personal för två butiker.
Jag tror att jag nämde det till en av mina gamla arbetskamrater förra månaden att jag funderade på att börja plugga eller nåt i den stilen så det här blev ju så bra timing! 
Förhoppningvis så kommer jag att lära mig en massa nya knep, idag så tog jag mest upp byxor, bytte dragkedjor och tog hand om kunder men jag lovar att dela med mig när jag lärt mig nytt!

RSS 2.0