Favoritmönstret

Jag har äntligen hittat ett klännings mönster som är enkelt att klippa ut, lätt att sy ihop och alltid ger lika fint resultat!
Jag har fyra varianter av den här A-linje klänningen som sys ihop i sex olika våder med ganska mycket vidd i kjolen och med hals-infodringen i ett.
Till sommaren så passar det fint med gingham rutigt eller blommig bomull, men jag kan tänka mig att det nog skulle se fint ut med en mini variant i ett grövre tyg till hösten.
Och om en känner för det så kan en knyta en rosett eller ett band i midjan! Sorry för allt det gula i fotona, det blir ett så himla mystiskt ljus i sovrummet på eftermiddagarna? Det syns inte såväl men klänning är liksom vit och mörkgrön-Bottle green som det står på kvittot från fabricland.

Lördagsmys

 
Kattgos är den bästa medicinen. 

En ram + ett snöre

Idag så knåpade jag ihop ett superenkelt DIY!
Det enda jag använde mig av var en gammal tom ram som jag inte har någon aning om va den kom ifrån? en trådrulle, matt spraypaint och några Command klister strips.
Jag sprejade ramen svart ute på balkongen, men en kan ju skippa detta steget om ramen är i rätt färg.
Efter att färgen torkat så knöt jag fast tre snören och tejpade ner knutarna på baksidan av ramen. Sedan satte jag fast två strippar längs långsidorna. Dessa command grejorna är superbra eftersom vi hyr vår lägenhet och inte får spika i väggarna.
Sedan hängde jag upp alla mina solglasögon, en fotoremsa och ett Bristol harbour harlots kort men en kan ju hänga allt ifån örhängen, post its med motiverande ord, torkade blommor eller vad som helst nästan!

En lång promenad

Igår så var himlen så blå att jag var tvungen att lämna lägenheten trots att tvätthögen var enorm, den fick helt enkelt lov att vänta.
Det var över femton plusgrader varmt och jag möttes av dom här fina grenarna utanför huset.
Mitt mål var att ta mig upp till Clifton suspension bridge.
Det är verkligen uppförsbacke hela vägen också, det syns inte så väl här men på mitten av bron är det 101 meter ner till vattnet under. Jag strosade omkring ett tag, satt på en bänk i solen och sedan gick jag och köpte lunch.
Hittade fin, snirklig gatubelysning.
och mystiska garage väggar.
Sedan kikade jag in i några antikvariat och second hand butiker längs med vägen hem och hittade en lampskärm, Wuthering Heights av Brontë för £1 och några symönster.
Det bästa fyndet!
Ett sextiotals mönstret för pyjamas och nattkläder var så fint och i så gott skick att jag struntade i att det var fel storlek, det ska nog gå att förminska 

Glastonbury pepp

Jag är så himla sugen på sommar nu alltså, det gör inget om vi fast forward till 12e maj då mitt gips ryker, 13-14e juni för Dig for Victory Show och sedan Glastonbury i slutet av Juni! Det är första gången för mig och Corwin, vi har båda varit ganska laid back men nu så har de släppt första line-uppen och wow, så galet peppad!
 
 

Från scrap till scarf

I den här veckans Made Do Monday inlägg så har jag gjort en liten how to guide för hur en kan ta till vara på tygbitar som bara ligger och skräpar, inspirerad av Fredrika på vindens fiffiga scrunchies! 
 
 

Kudd fodral

Förra helgen så sydde jag ett kuddfodral av ett tjusigt stycke tyg som blev över på jobbet. Jag mätte ut två rektanglar som var några cm längre än kudden jag behövde ett fodral till och så letade jag fram en svart dragkedja.
Jag overlockade runt mina två tygstycken eftersom båda var i sammet och det blev en massa ludd överallt.
Jag sydde ena sidan av dragkedjan först, bytte pressarfot för att komma så nära som 
möjligt.
Nålade och mätte den andra sidan av dragkedjan mot det andra stycket.
Kom ihåg att flytta på nålen, jag råkade visst böja denna.
Sedan "stängde" jag sidorna av dragkedjan med en raksöm.
Så var den på plats.
Nåla ihop styckena med rätsidorna mot varandra, lämna dragkedjan öppen så kan du vända allt in och ut när det är klart!
Här saknas bara en kudde.
Och vips så for den ner i soffan och ja, det är en utter med en fläkt, en grävling med ögonlapp och cocktail, en groda iförd hatt och en ekorre med en gitarr bland annat, party animals!

Knapprader och rosetter i sammet

Den här veckan så jobbar jag på att fylla på med hattar, knappar och tyger i min Etsy Shop.
Jag har en himla massa vintage knappar.
En och annan tjusig hatt.
En basker.
Och så lite egensytt såklart!

RSS 2.0