Sypeppen #33- Ett hav av blommor

Tänk vad tiden går fort! Februari är nästan förbi och jag längtar tills lönen kommer in, är luspank! På måndag fyller jag år och idag så är katten ett år gammal! Grattis Björnungen <3
Jag känner att det går ganska bra det här med kreativiten trots att det fortfarande är ganska grått ute, mitt sypepps bidrag ser ni nedan och så kan ni läsa mer om det hos Fredrika på vinden här!
Jag har sytt i det här second hand tyget förut fast jag har fortfarande inte färdigställt det plagget. Förra fredagen så klippte jag ut delarna till den här klänning, fick så klart "hjälp", men sydde inte ihop allt förrens idag då jag jobbar eftermiddag och kunde ta det lugnt hela morgonen.
En enkel A-linje klänning med korta ärmar och kort kjol.
När jag drog ner dragkedjan så tänkte jag att det hade varit ännu mer 60-tal att haft den mitt fram istället för bak så jag kanske syr en till med spetsig krage också. Nu så ska jag ta ner denna från galgen, sätta på mig ett extra par tights och cykla till jobbet!

Monthly makers- Tema återbruk

Månadens Montly makers tema är återbruk och jag tycker att det är kul att jobba mot ett mål som är uppmuntrande, så det här och Sypeppen tänker jag försöka vara med på!
 
Jag har klurat länge på vad jag ska ta mig för först, återbruk är så brett, nästan alla våra möbler är köpta second hand eller sånt vi fått från vänner och familjs garage utrensingar, så det finns många projekt som bara väntar på en makeover här hemma! Sedan så är jag ju också ett fan av att göra om gardiner till kläder så jag har en drös av tygåtervinning också.
Den här fotpallen har följt med tre flyttar sedan mitt och Corwin första houseshare och den enda som tycks gilla den är katten som tuggar på de lösa repen. Nu blev det ju ingen massive transformation här, fortfarande en fotpall, fast en gnutta nytt liv!
Dem var dammiga och trötta så jag klippte bort dom och tvättade av träet. 
Jag hade svårt för att bestämma mig för ett tyg men tänkte att ett grövre, mörkt tyg kommer hålla bättre i längden. Jag klippte ut tre långa remsor i japanskt denim, sydde ihop dom, vände ut och in, pressade med strykjärnet.
Provade några olika sätt att liksom väva bitarna.
Sydde fast tre stycken för hand som grund.
Såhär blev det!
Jag försökte att sy remmarna med symaskinen men det gick inte alls och nu ville jag bli klar med än jag ville vara noga med stygnen så det blev inte perfekt men jag är nöjd!
Nu bor den framför läsfåtöljen. Det ska bli spännande att se vad alla hittat på, kika in hos Inspirami som håller i månadens tema och som förvandlade några LP-skivor till bokstöd och vinställ!

S för sömnad!

Mitt extrajobb kan vara ett av de bästa alltså, jag blir så lycklig av att vara där! Idag så öppnade och stängde jag sybutiken där jag i vanliga fall har sylektioner för "teens" på torsdags eftermiddagar. Eftersom det var ganska grått och trist ute och inte så mycket folk som tagit sig stan för att köpa tyg så passade jag på att knäppa lite kort!
Så småningom så hoppas jag på att hålla en egen klass i sömnad här, ovan har vi exempel på sånt som är bokat för mars.
Det är en himla massa knappar och mönster och annat längs med väggarna.
Biasbinding och organic cotton hyllan.
Längs med andra sidan väggen så finns det ännu mer tyger!
Jag har förövrigt fått i uppgift att prova mönstret för Sewaholics Cambie klänning, för att se om torsdagsklassen kan tänkas ha tålamod för det. Tyvärr så var mönsterpassningen omöjlig att få till med det här tyget...
Mitt favoritskåp!
Vill så gärna köpa några meter av det här tyget...
Fast det fick bli den sista biten av det här istället, det ska bli en topp av något slag tror jag.
Och i köket så kan en koka några koppar te mellan kunderna, fint va :)

Sypeppen #32- Wannabe Red Valentino

Idag så sydde jag klart de sista stygnen på en kjol som jag sytt av en stuvbit jag köpte på en loppis i somras. Jag har för mig att jag fick den här biten för £4.
Jag har länge tänkt att jag vill ha en kjol som är lite längre än dom flesta i min garderob, så att jag kan cykla till jobbet utan att få frusna knän.
Jag tycker att den här Red Valentino (AW2013) klänningen är så himla fin, stickad och med finaste broderiet och det tunna bandet i midjan. Kanske kommer jag att brodera några blommor jag också...För bilden ovan och mer klädinspiration för kallt väder kika in här.
Jag tycker att vitt är så fint att klä sig i när det är kallt ute och det här tyget är ett ganska tjockt, gardinaktigt tyg, fast inte alls stelt.
Två motveck på bakstycket.
Dold dragkedja i sidan, nu syns den inte.
Tadaa.
För att fickorna inte skulle tyngas ner av bandet och kunna hållas stängda så sydde jag på en liten popper bakom varje rosett.
Fickorna klippte jag ut och sydde på med tygets andra sida, jag gillar när en kan använda båda sidor av tyget!
Det här är även mitt bidrag för sypeppen #32 vilket du kan läsa mer om här hos Fredrika på vinden!

Nygammal bricka

Igår natt så fick jag ett ryck och bestämde mig för att jag skulle ta tag i och "klä om" vår frukostbricka som jag fick med mig hem från The Sofa Project mot en liten donation för ett tag sedan. 
Jag använde mig av:
  • ett ark mönstrat papper
  • bokomslags plast
  • en linjal
  • lim
  • penna
  • pappers sax
Jag mätte och klippte pappret så att det täckte botten på brickan och gjorde detsamma med bokomslags plasten.
Sedan täckte jag botten med lim och lade försiktigt i pappret och pressade det från ett hörn till ett annat för att inte få luftbubblor och små veck, sedan använde jag en liten kniv för att skära bort överflödigt papper.
Sista steget var att ge en yta som går att torka av så jag lade över den självhäftande plasten med samma teknink som jag använde för att få på papperet, börja i ett hörn och dra sakta.
I morse så ställde jag frukosten på brickan och var mycket nöjd med mig själv, det kanske inte kommer att hålla lika länge som om jag målat den men nu så används den ju ialla fall.
Det har förövrigt varit en ganska lugn söndag, +8°c och sol.
Katten har latat på strykbrädan och Corwin kom hem från ett jobb i Spanien, jag handlade lite mat och nu så sitter vi i soffan och dricker te.

Lördagsnytt

Idag så var det två stora vintage mässor i Bristol och jag hade tänkt gå på båda men eftersom det var så mycket folk och det skulle kosta lite för mycket med inträde så nöjde jag mig med att gå några varv runt en, det fick bli Lou Lou's vintage fair.
Jag tittade på symönster och trådrullar.
Längtade efter vårsolen när jag bläddrade bland alla bomullsklänningar och blommönster.
Jag kom hem med tre klänningar för £11, dom behöver dock sys om en hel del men i fint skick och nedsatt pris.
Och så köpte jag en bit av det här 60-tals tyget, kvinnan som sålde det kallade mönstret "groovy" och var så himla söt när hon sade det. Tänker att det antingen blir nya sittdynor till köksstolarna eller kanske en kjol...

Äntligen är det februari

Även om januari flög förbi så är det skönt att det äntligen är årets andra månad. Det här har jag dokumenterat i fotoväg hittills.
Januari började med en arbetsintervju och jag sydde därför en klänning för att jag alltid känner mig fin i nysytt och så skulle jag ju visa sömnadsprover, lika bra att klä sig i ett!
Den här filuren är alltid lika hjälpsam.
Minst sagt.
Det är nästan så att jag övervägt att joina det här gymmet, ganska pepp när en cyklar till jobbet iallafall.
En kväll så hörde vi musik och sång utifrån och gick till andra sidan bron för att utforska. I England så är gatubelysning förövrigt sämre än sämst och den här bron är vanligtvis kolsvart.
Det var massvis med färgglada paraplyer och en kör, såg lite ut som jellyfishes när dom gungade fram och tillbaka till musiken som kom ifrån en liten scen brevid.
En torsdag så deltog jag i ett pub quiz för att samla in pengar till Deki (som är jättebra!) och vi kom på andra plats av fjorton lag!
Sedan sydde jag tre rygglösa toppar som kan vara det mest 90-taliga jag någonsin sytt som commission till en gammal arbetskamrat.
Och så har jag njutit av att få ha sovmorgon två dagar i veckan och att få gosa med mina två favoriter.

RSS 2.0