Chartreuse är en fancy färg

Jag har sytt något till mig själv, wihoo!
Mönstermatchningen på det här tyger var en riktig mardröm så när jag klippte ut alla delarna så bestämde jag mig för att koncentrera på att låta kjolen ha en mittlinje hela vägen runt och så fick överdelen ha en linje som går från ärm till ärm.
Ett par fickor.
Sedan så sydde jag en liten triangel cut-out i ryggen som ser mycket bättre ut på. Tyget fick jag av jobbet till att sy något i ett av våra nya tyger! Jag gillar de olika gröngula färgerna blandat med den djupröda, det är nog fösrta gången jag ser rött och grönt tillsammans och tänker på chillis istället för jul!

Sypeppen #37 Frida klänningen

Jag har faktiskt sytt en hel del hittills denna månad, fast det mesta har varit till andra. På Flo-Jo så ville vi prova ett nytt mönster från Colette och att sy något i vår "organic cotton jersey" som kommit in. Denna sydde jag på bara fyra timmar från att ha ritat mönstret, klippt ut det och sytt ihop. Mönstret "Myrtle" är för nybörjare men en måste läsa instuktionerna ganska noga då tyget ska vändsys hit och dit, kul ändå.
Men min sbsoluta favorit är ändå Frida klänningen som jag bara hade en meter tyg till så den fick svarta detaljer på rygg, fåll och ärmar. Låtsas knappslået fram saknar fortfarande knappar då jag har så svårt att bestämma mig för vilken sort/färg jag ska använda? små, stora, gröna, orange, blå, svart???
Jag använde mig av Megan mönstret från Tilly and the buttons boken och detta är mitt Sypeppen bidrag! Fredrika har sytt den finaste balklänningen, så himla drömmig!
Annars så har jag låtit blommorna glassa på balkongen och klappat katten mina sista dagar som sjukskriven. Vill hitta fler krukor secondhand nu så att vi kan börja dekorera balkongen med mer grönt!

Nedräkning

✿ Om åtta dagar så blir jag äntligen av med gispet!
 
✿ Om mindre än sex veckor är det dags för The Dig for Victory Show!
 
✿ Det är sju veckor och två dagar kvar till Glastonbury.
 
✿ Vi har börjat inreda vår balkong så snart kommer Björnen kunna bli utekatt, som han har längtat.
 
 
 


RSS 2.0