Ett hav av tulpaner

Årets första sypeppen bidrag!
Jag hade visst fortfarande en bit kvar av det här tyget sedan i somras så i veckan sydde jag en A-linje klänning med sex stycken paneler för att få lite vidd i kjolen, samt hals-och ärm infodring i ett. Josefine gjorde det så fint på sin svartvita klänning så jag blev inspirerad att prova själv!
Jag var inte så noga med mönsterpassningen men eftersom alla tulpaner är lite huller om buller så märks det inte så mycket tycker jag.
En liten ögla och knapp i nacken.
Och så hur det blev på insidan. 
 
Jag har bestämt mig för att inte köpa något nyproducerat i klädväg i år förutom typ tights och underkläder (även om jag ska försöka mig på att sy egna) så 2015 känner jag att ribban har höjts lite och jag hoppas att jag ska bli bättre på att dokumentera det som jag syr och dela med mig om hur jag gör! Glad fredag pårej!

Två runda bord

 
 
Sovmorgon, cykeltur, fikade morotskaka, chailatte och te inne på Birdcage i Bristol och så grinade jag till julavsnittet av Downton Abbey. Sedan spelade vi hemmagjort schack med knappar och drack några koppar te till. Alldeles lagom för en söndag.

Tema papper

Jag är otroligt pepp på att prova på utmaningarna som Monthly Makers kommer att lägga fram i år (läs vad det handlar om här) och det första temat är papper! Jag har alltid tyckt att det är förtjusande med papercutting men jag har aldrig provat det själv a la Rob Ryan så igår kväll tog jag fram vad jag hade hemma för att se om jag gillart.
Jag använde mig av:
  • Ett A4 papper i svart
  • en skärbräda
  • en blyerts penna 
  • en vanlig hobbykniv/skallpell(?)
Jag ritade två skisser på pappret och blev lite förvirrad av vad som skulle klippas ut och vad som skulle stanna, så mitt första försök blev lite halvdant för hälften av alla löv råkade visst klippas bort.
Andra försöket var kattens profil mot en måne, lite cheesie men den blev jag nöjd med!
Så nu funderar jag på något riktigt fint/klurigt/kul att skära ut, det var jättekul så prova!

Nytt år och nya möjligheter

Idag så kikade jag in i en sybutik som även organiserar sylektioner för olika nivåer av erfarenhet och från o med nästa vecka så ska jag börja jobba där som lärare några timmar i veckan! Nu så har jag alltså två syjobb och en himla massa inspiration och genast så känns det som att det finns en miljard nya möjligheter! 
Mitt sybord har dessvärre sett bättre dagar då det ser lite ut som att jag tagit allt på bilden ovan och bara vänt upp och ner på allt...

Gott nytt år och god fortsättning!

Den tjugonioende december flög jag och Corwin till Glasgow för att fira nyår i Skottland med gänget nedan. Björnen fick bo hos några kompisar medan vi gick på långpromenader, klättrade upp för isiga bergsväggar, åt en massa mat, lade 2000 pusselbitar, drack säkert hundra koppar te och vilade ut.
 
 
Känner mig utvilad med en massa kli i fingrarna nu!

RSS 2.0