småprickig

Jag är lite trött i ögat men det är alldeles för tomt i huset för att lilla mörkrädda jag ska våga mig ner i källaren för att sy. Det är där jag håller till som mest. I den kalla källaren. Det är svårt när solen retas utanför fönstret. Men snart så kan jag och ska jag allt det där jag bara dagdrömmer om i källaren. På bilden skrynklar sig ett nytt projekt. Småprickigt.

bomullsfantasi


En tunn bomullsklänning i vitt med några blygsamma veck och ett litet band i midjan. Åh

Bild

snurr


I onsdags så blev det snurr och ofokuserat. Alla bilder också

lockigt och rakt

Fixa hit och trixa dit. Allt för att känna sig fin. Jag och pojken ska kila iväg någonstans. Klänning från röda korset och för en gångs skull ett par hela kalasbyxor. Puss

bal

Nu är det bal för dem flesta. Jag gick på min förra året och då såg det ut såhär på trappan utanför herrgården vi firade att friheten var nära. Jag sydde mig en ljuslila chiffongklänning med korsettliv och en fluga som matchade mig, till Kalle.
Se så kort jag är i jämförelse med Kalle, han står ett trappsteg längre ner och jag är ändå ett huvud kortare(längst till vänster)
hungriga

vi hade som tur var trevligt sällskap vid bordet; Malin och Erik

jag satt bra till och kunde se alla bord, här är dock bara ett

när vi åkte hem var det tidig morgon, jag hade ont i fötterna av dans och träningsverk i magen av så mycket som jag skrattat

och och

Har påbörjat två nya klänningar med adrenalinkick som enda bränsle. Innan fredag så måste jag vara klar med en dräkt. Sedan har jag en balklännings beställning till nästa vecka. Kämpar. Och, tack för finfina kommentarer. Smälter hjärtat lite.

sånt jag sytt

Det här är tyllmonstret jag tar på mig när allt annat i garderoben känns trist och tamt. Både jag och Anna skulle få seperationsångest om jag skulle sälja den så den får bo kvar. Men jag funderar på att sy en eller två liknande..

Anna i "puffen/rosa molnet"

prickig

Ännu en klänning till salu. Blå med vita prickar, knappar i nacken och djupa fickor. Storlek 34/36, kort och söt!
300 kronor- fri frakt


Intresserad? maila: [email protected]


strumpor och skor

Idag fick jag nytt till fötterna. Dem blev glada av rosor och den hittills skönaste platån!

basker

Idag så har jag lånat böcker på biblioteket och köpt tio stuvbitar tyg för en krona styck. Jag hör hur Karls bror och syster skrattar åt bilderna i den mönsterbok jag lånat och kommenterar hur man beskrivit hur användbar en basker kan vara. Den kan tydligen användas till en hel del beroende på vilken form och vilket material den är i. Det gör mig nyfiken och kanske viger jag kvällen åt att läsa om baskern. Kanske inte.
Apropå tyg och så, kika in på den här tjejens fina arbete som jag var och tittade på i onsdags!

en i klassen



Igår sydde jag klart en docksöt klänning med vit krage, veck och puffärmar. Det är nästan så att den hade kunnat smugit sig in i klassfotot.

Bild 2

mascara

Jag ska alldeles strax iväg på modevisning i grannkommun. Spännande så det kittlas i fötterna. Jag vet nämligen att det finns två tjejer som kommer imponera på mig och det ska bli himla kul att se vad dem hittat på. Ur blusen och ner i tyllhavet- dit ska jag!

en annan paisley

En annan paisley klänning. Den är lite mindre än den första. Storlek XS/S, dragkedja i nacken, dolda fickor i sidan, mjukt bomullstyg och rundad halsringning. Ta en närmare titt på mönstret här.
Mått:
övervidd: 94 cm
midjevidd: 98 cm
rygglängd: 77 cm
ärmbredd: ca 28 cm

250 KRONOR-fri frakt!

Intresserad? [email protected]

kartong





Lika gul som en simpson figur. Nu ska jag sova brevid min origamifågel i kartong.

rosor

Snart åker en till paisley klänning upp i shoppen. Samma modell fast med ett lite mer hysteriskt mönster. Av någon anledning så tänker jag på den här fina damen i den där fina klänningen.

himmel och pannkaka

Det är sol ute och jag är mycket nöjd. Vi har tagit ut varsin madrass på taket och jag känner hur mina atomer blir alldeles dimmiga. Men dem gillar det, visst du. Jag syr på presenter och skriver brev, tänka sig. Nu så vill jag ha något fruktigt att festa på så jag ska klättra in genom fönstret och leta kiwi. Blå himmel till dig med.

studentklänning

Fram till min studentdag så påbörjade jag fem olika vita klänningar. Jag färdigställde två stycken och den jag inte använde tänkte sälja till dig som saknar avslutningsklänning.

Det ser nästan ut som att jag nyser. Och ja, det regnade men man kunde visst vara glad ändå. Jag minns att alla var så nojiga men man kan ju faktiskt inte bestämma väder själv.


Den här klänningen är sydd i chiffong, är helfodrad och har ett veckat liv med massor av pärlor i två gammelrosa nyanser.(glansiga och dimmiga) Den är låg i ryggen och är inspirerad av konståkningsdräkter. Axelbanden är långa och går att knyta i kors eller ha som vanligt. Öppnas och stängs med dold dragkedja i ryggen.
 
På bilden så har Anna en tyllkjol under och det är jättefint att ge den en lite extra puff. Har du ingen egen syr jag i en för 100 kronor. Den är fin utan också. Kjolen är ganska kort i längden, mät om du är osäker!
midjevidd:77 cm
rygglängd (från dragkedjan):8 cm
övervidd: ca 82 cm
kjollängd: mellan 32-42 cm (assymetrisk kjol)
uppskattningsvis en storlek: 34/36

400 KRONOR-FRI FRAKT
500 kronor med tyll kjol

Intresserad? [email protected]

trött




Jag hade kunnat spendera hela dagen så här. Sittande i sängen och kolla in i väggen. Jag har nästan inte kunnat få någonting gjort. Har inte ens orkat sätta min urladde mobil på laddning eller koka en kopp te själv. Jag tror att det har och göra med att min dag kanske inte börjar förren på natten. Som en katt så ligger jag bara och slumrar tills skymningen kommer. Fast i så fall tycker jag att jag borde börjat vakna nu.

god morgon

Såhär såg vi ut innan den svängom vi tog inatt. Jag plankar för att jag är själsligt pank och jag dansar utan takt, men jag får iallafall leva som jag vill och jag kommer att fortsätta skratta fult. På vägen hem så försökte jag till en början att undvika att trampa på alla daggmaskar som tagit sig upp på asfalten. Sedan började jag rädda alla sniglar i skal, för att försöka förhindra fler dödsfall under cykelhjul, som många andra och lade dem i gräset. Sedan började jag tänka på alla ensamma männsikor här i världen. På alla barn och alla varelser egentligen som far illa och alla som liv inte kommer att levas. God morgon. Vad är en gratis öl värd då?

igår

på gröna mannen

allsång och dans
Anna och jag
Kalle på dansgolvet
dans
Kapten Haddock och Anna
hos bror och syster Sjögren

Igår var det studentfest med filmtema och jag och några fina vänner tog oss från käk hos Aina till förfest och sedan till krogen där jag möttes av nästan alla Tintin figurer, en avatar, a clockwork orange snubbar och en mängd andra figurer, några som jag inte kände till och några helt omöjliga att identifiera. Det var kul hursomhelst. Helt ointressant för den som inte var där antagligen men, men. Att det skulle spöregna var också oväntat. Det började lugnt under kvällen men på hemvägen urartade det och kändes som om någon stod och kastade pölar med vatten över en. Som blöta katter gick vi hem och lagade mat och sedan somnade jag till soluppgången. Jag läste några sidor ur fågeln som vrider upp världen men jag tvivlar på att jag kommer ihåg ett enda ord.

aina

Det här är för dig Aina, min fina vän. För att jag vet att jag är favorit nu!

paisley


Vill du köpa hem den här lilla klänningen? Den är i 100% bomull med paisleymönster och dolda fickor i sidan, öppnas och stängs i nacken med dold dragkedja. Luftig och 60-tals inspirerad, unik och sydd av mig.
250 SEK- fri frakt.

strolek:
S/M.
rygglängd: 76 cm
övervidd: 98 cm
midjevidd: 100 cm

(Måtten är riktlinjer, det är inte meningen att den ska sitta åt)
Här kan du se hur måtten ska tas.

Är du intresserad så skicka ett mejl till: [email protected]
några fler bilder:








är

Jag är Leo Gurskys svaga hjärta.

Gissa film och bok?

två blå





Min bleknos och ett fyllekort. Påväg hem från dans så såg vi en mystisk samling av skumpölar i ån. Igårkväll så såg jag dessutom en liten grävling springa förbi mig bara tio meter från där detta kort blev knäppt. Den var hemskt söt och jag känner med alla små stackars uteliggardjuren som blir undanskjutsade av oss knäppa människor.

måttbandet

Nu så kommer det dyka upp kläder här snart och för att veta om dem passar eller inte så lägger jag upp måtten på dem. Är du osäker på vad måtten: övervidd, rygglängd, midjevidd och stussvidd menas med så har jag ritat en liten förklaring för hur dem fyra ska tas. Jag skriver även alltid ut kjollängden och den mäter jag från midjan ner till kjolfållen.

lugg

Jag klippte nyss både pojken och mig själv. Hans kalufs blev något kortare i nacken och jag har numera en mer markerad lugg. Sprang till datorn för att googla ett filmnamn. Sedan bär det av, äventyr väntar med samma boys som jag gick genom träsket med (kalle, sebbe och jonte). Vi verkar kunna bli ett farligt team. Farliga för varann. Lördag

trassel

Igår påbörjade jag någon slags rensning av tyger, trådar, knappar och en himla massa annat som ligger på hög i källaren. Jag hade tänkt att jag skulle fortsätta och bli klar idag. Hittills så har jag nästan bara haft pauser. Druckit te, ätit lite, tittade på en dokumentär om sex pistols och sedan vilat lite. Men nu får det vara nog. God lördag

ny kategori

Här är klänningen jag sydde till beyond retro kvällen! Fast med en Anna i den. Rundad hals, v-ringad i ryggen och med djupa fickor. Tyget var två gardinkappor som jag hittade på röda korset och sedan styckade till denna lilla klänning. Tänkte göra några rosetter av stuvbitarna som blev över.

Härmed så invigs även en ny kategori: SÖMNAD! Jag syr inte bara klänningar till mig själv av gamla gardiner, jag tänkte att jag skulle sälja några exemplar. Fastän det är svårt att skiljas från saker man gjort själv, hoppas jag att det finns garderober med fina galgar i och väggar med tomma krokar, som vill ge hem åt dessa små skapelser som komma skall.
Jag fyndar helst tyger i 100% bomull med fina rostryck och prickar på, om du känner att det kliar i fingrarna av bara tanken så får du gärna hålla utkik. Priserna kommer att variera mellan 200-600 kronor beroende på plagg och tyg, storlekarna från 34-36-38. Jag kan lova den nyfikne att några tyll-och chiffongdrömmar kan komma att uppenbara sig därtill!

humla

Idag när jag vaknade så var det molnigt och trist här i skogen. Sedan slog det snabbt om till strålande sol och jag såg en rund liten humla surra förbi mig när jag var ute med hundarna. Två sekunder senare så började det hagla och nu är det nästan svart på himlen. Jag vet inte hur jag ska förhålla mig till detta.


sweet darlin'

Om jag ändå, om jag ändå befann mig i storstaden ikväll så skulle jag göra precis som denna dam planerar. Det gör nästan lite ont i hjärtat att inte få vara där och höra på när she & him spelar på södra teatern. Hade jag varit det skulle jag gråtsjungit av glädje till varenda lilla låtrad, det är jag bombis på. Men det förblir en önskedröm och nästa gång det finns en liten chans så ska jag jaga efter den. Fast en Oslo resa blir det icke, nästnästa chans tar ja!

puss

Jag klampade nyss fram genom ett djupt, lerigt och kallt träsk i mörkret. Jag sjönk ner minst en halvmeter när jag tappade balansen och jag blev blöt av kallvattnet långt ovanför kjolfållen. Men det var en ganska så seg kväll så när jag nu tänker efter så var det ändå ganska kul. Killarna sitter och diskutterar det hela utanför mig. Det blev rödlåda igen, fy, jag vet. Men en god lördagsmorgon till dig i alla fall!

RSS 2.0