Januari stök

Brrrr! Januari har verkligen varit upp och ner. Jag har knappt haft några pengar över efter att vi betalt hyran och sedan har det bara varit grått, kallt och regnigt i Bristol. Har haft förkylning I två veckor. Min cykel har vägrat att låsas upp och jag har varit tvungen att lämna den på Gloucester road i väntan på att hitta någon jag känner med en bolt cutter-stor metallsax? Lyckligtvis så är den så rostig och dann att ingen velat sno den. Annars har det väl mest sett ut så här:
Mitt arbetsbord i början på januari, ganska städat. Nu så är det en enda röra igen.
Dee's bröllopsklänning har gått igenom ca 3 transformations hittills...
En annan som jag sytt mycket åt är helt tvärtom, jag fick två meter siden och sy en tunika som ledord. OK!
Fick tjusiga symönster från Sew La Di Da att prova på Make Do Monday bloggen.
Sålde sista plagget jag hade i min Etsy shop. Jag jobbar på en massa klänningar i olika storlekar så återkommer tids nog om det!
Finaste stunden den här veckan var när Matilda som är 8 år sydde klart sin gympa påse redan i början av timmen och hade den på sig resten av lektionen <3
Annars så har jag suktat efter nya tyger, känner starkt för pasteller i vår och sommar!
 
Om någon känner för uppdateringar mer än två gånger i månaden så finns jag på Instagram: skirtallweek

Bring me that horizon!

Boom, här är min färdiga kjol till Sewalongen: veckad kjol!
Jag var inget vidare på att dokumentera emedan jag sydde på den här kjolen, det gick liksom i tre spurtar. Jag klippte ut mina delar, gjorde inget på evigheter. Sen fållade jag och mätte upp mina veck innan jag åkte hem till Sverige för att få känna på lite kyla och se familjen. Sen blev det jul och nyår, så det var inte förrens nu i veckan som jag äntligen sydde i dragkedjan, linningen och knapphålen! Tadaa:
Det var både en fördel och en nackdel att sy i bomull som var lite grövre, vecken blev jättefina men jag var tvungen att sy fållen på maskin då den bucklade sig när jag pressade. Så fållen är overlockad, uppvikt och sydd ca 1 cm vilket resulterade i att kjolen är lite i det långa laget men jag tror att det funkar.
Osynlig dragkedja.
Alltså, att det alltid ska vara lika knepigt att välja knappar? Det blev iallafall två knapphål till slut med träknappar från random burken.
Jag blev faktiskt riktigt nöjd! Om någon annan känner sig manad så går det här tyget att hitta på Ebay, sök bara på world map fabric vet ja! För instruktioner och steg för steg guide check out the links för Fredrikas kjol med efterveck och Josefines blogg för kjolen med nedsydda veck. Alla inlägg är uppe nu och de är väldigt pedagogiska och enkla att följa! Vi får se om jag kan gräva fram något tyg här hemma som skulle passa en kjol med nedsydda veck...

RSS 2.0