Viva Frida

Jag har åkt på världens förkylning igen eller så försvann den aldrig riktigt i Januari. Eftersom jag mest tyckt synd om mig själv hela morgonen istället för att jobba eller städa lägenheten så satte jag mig och klippte lite i tyger som blivit över efter andra projekt.
Lite Frida Kahlo tyg.
Plus röd filt.
Jag nålade runt mitt motiv.
Lade bomulls biten mot filten.
Nålade fast och sydde en raksöm för hand.
Valde broderigarn.
Skissade "Viva Frida" med sy krita.
En hemma snickrad patch!

Sy ett par trosor!

Jag klippte ju ut en massa trosdelar ur några gamla siden skjortor för ett tag sedan. Jag har nu köpt siden band och resår och så fick jag för mig att dom var för plaina så jag broderade lite på framstycket. Nu i veckan så sydde jag klart första paret så jag tänkte visa några bilder så en kan prova själv om en känner för det! (Förlåt om det är svårt att läsa för att min svenska är så knackig, det är så sällan jag pratar svenska nuförtiden och det är sååå svårt när en tänker med engelsk meningsbyggnad hela tiden, sozzers)
Det här blev mitt motiv som är kring än en femkrona stort, broderat med vanlig broderi tråd.
Resåren kostade £1.30 metern och jag använde lite mindre än två meter. Siden bandet var dyrast och kostade £2.50 kronor metern men en kan sy dessa utan att ha knytband på sidorna också. Resten av mina material hade jag hemma så dessa kostade mig inte mer än ca £5.00.
Med raksöm så började jag med att sy fast min "gusset" som google översätter som kil? Jag klippte ut en bit bomulls jersey från ett linne jag lagt i recycling lådan.
Så här ser det ut från utsidan.
Sedan sydde jag fast den mot bakstycket också, jag såg till att nåla mina delar så att min söm göms mellan min siden och jersey-se nästa bild.
En kan overlocka dessa två sömmar om det är för knepigt att rulla runt delarna utan få snurr på det.
Sen bytte jag till svart tråd för att matcha resåren och ställde om maskinen till att sy sick sack.
Jag sydde min resår på rätsidan av min trosa, jag klippte även till kanten med en tagg-sax innan men en kan overlocka/sick sacka alla sidor först om en föredrar. Att tänka på när en syr resårband är att dra i resåren och sy ca 5-10 cm i taget, stanna och ta nytt tag. Så får jag till den jämnaste fördelningen iaf.
Jag sydde resår för midjan och runt benen.
Här så kan en sy ihop sidorna eller så kan n göra som jag och sy fast en bit siden band på sidorna för att knyta till rosetter. Kanske inte toppen att ha på sig under jeans och tights men come summer och siden trosor is a game changer!
Nu så har jag tre par till som ska sys ihop :) Här är en liten tutorial för hur jag sydde dessa men med tydligare instruktioner. Här--->kan du ladda ner ett gratis sy mönster till ett par vanliga trosor som en kan sy utav en t-shirt som inte används längre till exempel. Glad fredag!

RSS 2.0