mei

Vad gör du en fredagkväll? Jag tänker att jag inte kan minnas hur gammal jag var när jag såg min granne totoro för första gången, men att jag älskade den från första stund, det vet jag. Far spelade in fimlen på ett vhsband när den gick på tv1000 med svenskt tal. Idag är bandet söndertuggat av den där jävla videobandspelaren och i nyutgåvan av filmen på dvd är alla röster och det mesta av manuset smått utbytt. Dem finaste citaten har blivit ändrade så att dem är mer direkt översatta och pappans röst är inte alls bra på svenska. Den är ju fortfarande superbra med japanskt tal. Jag saknar bara barnminnena.

Anledningen till att jag skriver är föresten för att jag kom att tänka på grodyngel och att Hayao Miyazaki gör vatten så bra. Jag känner mig alltid mer som Mei trots att jag är storasyster. Jag är den där klumpedunsen som är en aning för naiv. Se den.


Kommentarer
Postat av: Lisa

hihi vad fint det låter.

2010-07-11 @ 03:05:54
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: lovisa

det är min systers favoritfilm! och vi kan ju alltid hoppas med munspelet. och så kul det var att träffa dig även om jag kände att jag babblade på som jag vet inte vad. och det vore superkul om vi verkligen kunde fortsätta brevväxla länge, jag är superpepp! (:

2010-07-11 @ 18:22:36
URL: http://kisskissbangbang.devote.se
Postat av: Anna

tack!!alltså. min granne totoro är typ finast.

2010-07-11 @ 22:29:42
URL: http://kreativitet.webblogg.se/
Postat av: linnea

min granne totoro är så jäkla fin

2010-09-30 @ 21:50:16
URL: http://kinapufff.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0